HEARTBEAT TECHNOLOGY TAR PULSEN PÅ INSTRUMENTENE


Endress+Hauser sin «Heartbeat Technology» gjør det mulig å ta pulsen på instrumentene mens de er i prosessen. Teknologien gjør det mulig å ha kontroll over instrumentenes helsetilstand til enhver tid. 


I tråd med på Industri 4.0 (den fjerde industriellerevolusjon) og IIoT (Industrial Internet of Things), som konsentrerer seg om samspillet med infrastrukturene, har Endress+Hauser utviklet Heartbeat Technology. Dette diagnoseverktøyet tilgjengeliggjør data i industriprosessen, som er essensiell for prosessoptimalisering og å redusere vedlikeholdsintervaller.
- Ved hjelp av Heartbeat Technology kan man til enhver tid ta pulsen på instrumentene mens de er i prosessen. Softwaren gir et sanntidsbilde av instrumentenes helsetilstand, som gjør det mulig å beregne vedlikeholdsintervaller, oppdage avvik fra kalibrerte standarder, følge med på slitasje og holde oversikt over sannsynlige tidspunkt for utskifting, sier CEO i Endress+Hauser AS Tore Sandvoll.

Maksimerer oppetiden 
- Ettersom man kan kjøre testing uten å ta instrumentene ut av prosessen maksimeres oppetiden for industriprosessen, uten at det går på bekostning av sikkerheten, sier Sandvoll. Heartbeat Technology blir benyttet overalt, fra olje og gass til kjemisk prosessindustri og meierier, for å nevne noen.

Sikker løsning
- Heartbeat Technology-softwaren, som er bygget inn i våre instrumenter, kan kommunisere ved hjelp av skyløsninger. Vi er opptatt av sikkerhet, derfor blir alle relevante områder innen datainnhenting i nettskybaserte applikasjoner gjennomgått i tråd med EuroClouds StarAudit-sertifisering sitt rammeverk, forteller Sandvoll.

Måleinstrumentspesialisten
Endress+Hauser er det første industriselskapet som oppnår sertifiseringen som fokuserer på datasikkerhet ved bruk av skyløsninger. StarAudit-sertifikatet bekrefter at de nettbaserte tjenestene er basert på spesifikke sikkerhetsstandarder og har relevant godkjennelse.
- Vi er opptatt av sikre løsninger derfor samarbeider vi også med SAP for å få til en mest mulig sømløs integrering i ERPsystemene, sier Sandvoll.
Endress+Hauser Group er en global ledende aktør med mer enn 13.000 ansatte. Vi betjener all norsk industri fra Oil&Gass til Vann&Avløp.
Foruten hovedkontor på Tranby har vi distriktskontorer i Sandefjord og Bergen.

Banebrytende termometer
Man kan trygt si at Endress+Hauser ligger langt fremme i teknologiutviklingen. Nylig fikk de også positiv oppmerksomhet på Hannovermessen, hvor de vant den prestisjefulle teknologiprisen Hermes for det banebrytende produktet iTHERM TrustSens, verdens første selvkalibrerende temperaturføler for industrielle applikasjoner.

FAKTA

Endress+Hauser Group er en global ledende aktør med mer enn 13.000 ansatte.
Vi betjener all norsk industri fra Oil&Gass til Vann&Avløp. Foruten hovedkontor på Tranby har vi distriktskontorer i Sandefjord og Bergen.

Les mer her: www.no.endress.com/no

Tore Sandvoll