FREMTIDENS KOMMUNIKASJON


Nornir har løst den største utfordringen innen kommunikasjon og IoT.


- Alle som driver med IoT sliter med det samme: Å kommunisere på tvers av domener og nettverk. Nå inntar vi markedet med løsningen vi har hatt i flere år, sier Pål Kristian Levang, grunnlegger av Nornir.

Nornir-teknologien kan ikke bare kommunisere over ulike nettverk og protokoller i dag, den vil også fungere når nye protokoller kommer i fremtiden. Modellen baserer seg på datalenker, slik at IoT-systemer på tvers av nettverk og siloer kan lenkes sammen. I tillegg kan teknologien samhandle data på tvers av databaser og -strukturer som ikke matcher hverandre, ved at dataen transformeres i nettverket inn mot ulike it-systemer.
- Dermed kan vi sy sammen ulike systemer på tvers av domener og nettverk på alle nivåer uten å programmere, noe som gjør oss helt unike.

Web
At Nornir-teknologien er hetrogen, betyr at den skalerer som web og at ingen eier nettverket. Man registrerer domene og blir en delav det. Ifølge Levang er web en bedre infrastruktur for deling av data enn for eksempel et blockchain-nettverk, som ikke er hetrogent, og som krever at alle må være medlemmer av samme nettverk. Blockchain fungerer bedre til å sikre informasjon enn til deling av data i sanntid.
- Det finnes tusenvis av nettverk i verden, men bare et «World Wide Web». Grunnen til at web er så populært, er at det er hetrogent. Det eies ikke av én aktør, og vil ikke bryte sammen om étt nettverk eller system ikke fungerer, sier Levang.

Muligheter
Nornirs løsninger gjør det enklere for utviklere å skape morgendagens tilbud. Ved hjelp av deres teknologi kan alle fysiske gjenstander bli levende på nett. Og med hele internett som hjerne, kan tingene bli «smartere» enn oss mennesker.
- IoT vil bli hyllevare, slik at du kan gå i butikken, kjøpe et intelligent objekt og selv velge hvilken tjeneste du vil koble det opp mot. Avanserte tjenester innen for eksempel sikkerhet og omsorg vil dukke opp da data kan deles fritt mellom tilbydere.

Les mer om Nornirs løsninger her.

Sikkerhet
Deling av data via Real Time Web sørger for at ingenting lagres, og brukerens personvern ivaretas. Nornir-teknologien leveres med full GDPR-støtte, og har fått internasjonal interesse i land som Dubai, Singapore, Mexico, Sverige og USA.

FAKTA

Nornir har 10 ansatte og kontor i Oslo.

Internasjonal leverandør av Real Time Web-nettverk for Smart City og Internet of Things. Real Time Web er en forbedret utgave av weblinking-nettverk med støtte for fysiske web-ressurser (IoT).

KONTAKT OSS

Hjemmeside:
nornir.no

E-post:
info@nornir.no

Telefon:
+47 982 13 401